Perkara¬†wajib bagi seorang pelajar adalah perbentangan. Semasa saya bergelar seorang mahasiswa, ada beberapa perkara yang menarik perhatian saya. Salah satunya ialah cara pelajar membuat perbentangan. Kita biasanya diajar membuat perbentangan dengan menggunakan software “microsoft power point”. Tahukah anda, kita boleh menggunakan software lain yang lebih menarik dari microsoft power point? .

2

Software yang dimaksudkan ialah Aurora 3D Presentation. Nama software pon sudah menarik, semestinya tampilannya juga menarik. Menggunakan Aurora 3D presentation, anda mampu membuat perbentangan yang dapat menarik perhatian pensyarah anda. Para pendengar juga tidak bosan apabila melihat paparan grafik yang ada pada aurora 3D tersebut. Bagi pelajar yang mengambil kos Grafik Designer, software ini amat sesuai untuk anda.

6

4

3

1

Memberikan kelainan dalam suatu persembahan akan diambil kira oleh pihak juri. Jadi, luaskan idea anda, jadikan diri anda lebih kreatif, jadi orang pertama yang menampilkan kelainan! . Selamat mencuba!!!

 

Leave a reply

 

Your email address will not be published.